CAZURI CLINICE 3

 

In articolele precedente am deschis seria cazurilor clinice rezolvate cu ajutorul medicinei alternative. In speranta ca va sunt de ajutor voi continua prezentarea unor astfel de cazuri.

 

S.G. in varsta de 5 ani prezenta vegetatii adenoide de volum mare, cu obstructie importanta a foselor nazale, vorbire nazonata, respiratie orala, sforait nocturn, tulburari de concentrare. Parintii au refuzat operatia apeland la clinica noastra pentru solutionarea pe calea medicinii alternative. Copilului i s-a prescris un remediu homeopat, Baryta Carbonica (remediul i se potrivea constitutiei si descrierii cazului) si Ribes Nigrum 30 pic/zi 10 zile pe luna, 3 luni. Vegetatiile au scazut la volum mediu , racelile copilului s-au redus nemaifiind necesara interventia chirurgicala.

 

T.M. in varsta de 35 ani s-a prezentat pentru tremor al mainilor, in special mana stanga, fasciculatii ochi drept, agravate de stimuli; cafea, emotii etc., usoara stare depresiva, cu tendinta de a plange usor. Tratamentul efectuat a constat in 10 sedinte de acupunctura (VG20, VG14, VB20, F3, GI11, C7, R3, R6) combinata cu psihoterapie cognitiv-comportamentala . Actual tremuratul a incetat, starea psihica s-a imbunatatit, urmand in continuare sedinte lunare de psihoterapie.

 

C.S. in varsta de 37 ani prezenta la consultatie: reflux gastroesofagian ce aparea dupa masa, agravat dupa consum de lichide: colon iritabil, fobie de microbi, usoare ameteli dimineata. A urmat tratament prin reflexoterapie si homeopatie (Nux Vomica ) urmata de administrarea tincturii Meridian Stomac timp de 3 luni. Simptomatologia a disparut .

 

A.G. in varsta de 56 ani s-a prezentat pentru tulburari de somn (insomnie, cosmaruri, treziri repetate in cursul noptii), dureri hipocondrul drept, irascibilitate, senzatie de greata matinala. Tratamentul urmat a fost prin acupunctura pentru armonizarea organelor digestive si a psihicului (E44, C7, V67, VB34, F3, RP6, F14); in paralel pacienta a luat hepatodrenol producandu-se astfel si detoxifierea organismului.Starea pacientei s-a imbunatatit, disconfortul digestiv si somnul ameliorandu-se simtitor iar cosmarurile disparand.

 

Dincolo de complicat se afla simplitatea, asa cum dincolo de obstacolele din calea vindecarii unui suferind se afla speranta , vointa proprie si priceperea doctorului. Pe curand; iar pana atunci sa fiti sanatosi!

Dr.Iuliana Avadanei

(articol aparut in Saptamana Medicala)

Adauga un comentariu